Despre transfer serigrafic

Despre transfer serigrafic | Oferta de pret personalizata COOL

Intră în legătură cu noi! 

Transferul de serigrafie este aceelasi procedeu ca serigrafia, cu diferenta ca transferul cernelurilor pe produsul care se doreste imprimat se face cu ajutorul presei de caldura. Mai in detaliu cernela serigrafica se transfera pe o hartie speciala dupa care se trece printr-un termoadeziv special, dupa care se face transferul pe produs cu ajutorul presei de caldura.

Se poate realiza pe orice produs din material textil de bumbac, poliester, doc, tercot, nonwave/netesut, piele sinteteica, piele naturala, PVC , hartie craft.

Utilizam cernelurile de tip plastisol cea mai buna calitate si putem realiza ori ce nuanta de culoare in codurile pantone , auriu, argintiu, culori florescente/neon sau reflectorizant.

Personalizam prin transfer de serigrafie orice produs textil:

  • din bumbac
  • poliester,
  • nonwave
  • netesut
  • piele
  • piele sintatica
  • nylon
  • hartie craft
  • PVC
  • matase
  • microfibra
  • tercot
  • doc

Imprimarea se poate face pe materiale textile (tricouri, geci, sepci etc.) sau pe materiale solide (autocolant, agende, calendare, cărți de vizită etc.)Primele apariții ale procedeului au aparut în China antică aprox. 3000 de ani, dar de curând s-au descoperit materiale textile imprimate de peste 4000 ani. Tehnologia de imprimare implică o multitudine de operațiuni, începând de la pregătirea sitei serigrafice, prepararea cernelurilor, pregătirea suportului, până la reglarea temperaturii de uscare (în cazul materialului textil). Sitele serigrafice pot fi de la 30 de ochiuri pe cm pătrat până la 185-200. Cele mai rare se folosesc pe material textil, iar cele cu densitate mai mare se folosesc pe material solid.

 Sablonul- inceputurile Serigrafiei. Originea serigrafiei o găsim în istoria șablonului care reprezintă o bucată de hîrtie sau metal la care se decupează anumite zone sau regiuni pentru a putea obține o formă sau un simbol. Istoricii cred că oamenii primitivi acum 40mii - 60mii ani foloseau palmele pentru semnăturile lor. Folosirea șabloanelor apare mai tîrziu la unele personalități istorice importante care-și puneau semnăturile pe documenete speciale. acest procedeu a fost utilizat de împărații romani, apoi de Carol în Franța. Șablonul se făcea din aur, fildeș, cupru. În mănăstiri de curînd litere majuscule în manuscrise de pergamin se utilizează de asemenea șabloane. Primele șabloane au fost confecționate din papirus.

Transferul serigrafic (transferul prin plastisol) poate produce imagini clare, patrunzatoare, care scot in evidenta si cele mai mici detalii atunci cand se doreste crearea de tricouri personalizate cu efecte unice. Unul dintre avantajele majore este ca permite controlul calitatii si corectarea erorilor inainte sa fie aplicata pe produsul final.  De asemenea, este o tehnica potrivita cand se doreste ca imaginea sau logo-ul imprimat pe tricouri sa fie detaliat.

     Logo-ul sau imaginea care trebuie imprimata, este transferat/a pe produsul reper cu ajutorul unei hartii speciale folosind o presa incalzita. Imaginile si textele pot fi aplicate pe textile, hartie sau alte tipuri de produse.  Transferul serigrafic poate fi unicolor sau multicolour si se poate aplica in cateva secunde pe un numar mare de tricouri, tricouri polo, camasi, jachete, pantaloni scurti etc.


     Desi transferul serigrafic utilizeaza aceleasi cerneluri si procese ca si serigrafia, acesta prezinta mai multe avantaje:

            1. Transferul serigrafic este util atunci cand nu se stie exact care este numarul de tricouri care va trebui personalizat pentru un eveniment sau campanie - deci, se reduc costurile inutile de personalizare si pierderile de materiale;


            2. Tricourile personalizate prin metoda de transfer serigrafic sunt la fel de durabile ca cele realizate prin tehnica DTG (imprimare direct pe textile); de multe ori acestea au un aspect si mai modern datorita noilor tipuri de vopsele pe baza de apa si plastisol (cerneluri cu gel, cerneluri cu luciu, cerneluri cu auriu si argintiu etc.);


           3. Spre deosebire de serigrafie, unde toate tricourile trebuie printate simultan (pe o masina nu se pot intercala mai multe lucrari), transferul serigrafic prezinta avantajul ca tricourile pot fi printate pe masura ce ajung in productie - mai exact, procesul de productie poate fi intrerupt oricand pentru a se intercala cu alte lucrari.

Oferta de pret personalizata COOL